Klinika za oftamologiju

Dnevna kirurgija

Grafički prikaz:
Dnevna kirurgija Klinike za oftamologiju nalazi se u zgradi R11, 1. kat

Postojeći prostor dnevne kirurgije Klinike za oftalmologiju svojim izgledom i funkcionalnošću ne zadovoljava moderne standarde. Potrebno je staviti u svakodnevnu funkciju 2 operacijske sale, obzirom da je samo jedna u funkciji zbog nedostaka adekvatne opreme. Nužno je opremiti obje dvorane sa modernom i adekvatnom opremom kako bi se moglo istovremeno obavljati operacije katarakte u dvije dvorane u cilju zadovoljenja potreba i smanjena liste čekanja. U operacijskim salama obavljaju se i drugi oftalmološki zahvati (operacije vitrektomije i ablacije retine), a u sklopu dnevne bolnice i dnevne kirurgije i operacije strabizma, plastične operacije na vjeđama i periokulranom području, glaukomske operacije, intravitrealne aplikacije lijekova te operacije na spojnici i rožnici.

U dnevnoj kirurgiji Klinike za oftalmologiju projektom “Rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC-a Rijeka” planira se rekonstruirati netto prostor od 148,00 m2 u ukupnom iznosu od 1.200.719,00 HRK. Osim rekonstrukcije prostora planira se nabaviti medicinska oprema u vrijednosti od 2.907.397,50 HRK te nemedicinska oprema u vrijednosti od 118.166,15 HRK.  

Završetkom rekonstrukcije i opremanja dnevne kirurgije Klinike za oftalmologiju omogućiti će se pružanje kvalitetnije usluge bolesnicima u uvjetima primjerenim najmodernijim standardima. 

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

© Copyright KBC Rijeka 2016. Sva prava pridržana